Medewerker Binnendienst (28-36 uur)

De organisatie

Al meer dan 25 jaar zijn wij een toonaangevende importeur/groothandel op het gebied van creatief speelgoed voor kinderen (Grafix) en knutsel- & hobbyartikelen voor volwassenen (Craft Sensations). Grafix en Craft Sensation behoren tot de Creative Craft Group (CCG). Onze producten, zoals speelgoed, puzzels en spellen, knutselwaren, decoreren en bouwen, designpads, cardmaking/scrapbooking, verf- en schildermaterialen en nog veel meer producten, worden B2B, direct op de retailmarkt en via online kanalen verkocht, zowel aan groothandelaren en resellers als bekende discount- en winkelketens in heel Europa. De laatste jaren zijn wij in een snel tempo gegroeid en hebben een gemotiveerd, professioneel en collegiaal team, dat dagelijks met onze producten en assortiment in de weer is.

De functie

Als binnendienstmedewerker ben je samen met onze afdeling Verkoop/Inkoop verantwoordelijk voor het organiseren van de ompak van onze producten. Je zult werkzaam zijn binnen het team Inkoop, bestaande uit negen collega’s en zij worden aangestuurd door de Coördinator Inkoop. Veel van onze klanten stellen specifieke eisen aan de levering van hun artikelen. Jij zorgt ervoor dat deze klanten onze artikelen in de juiste verpakking en met de juiste labels aangeleverd krijgen. Hiervoor heb je veel contact met ompakcentrales (extern), drukkerijen en uiteraard met je collega’s van logistiek, sales en inkoop.

 

Je takenpakket ziet er als volgt uit:

-         Je houdt tijdige beschikbaarheid/levering van onze repack artikelen in de gaten;

-         Met onze ompakcentrales onderhandel je over prijzen en stem je de planning af;

-         Je verzamelt gegevens over gewenste verpakkingen, klantspecifieke labelling en vertaalt deze naar onze leveranciers;

-         Je onderhandelt over prijzen van verpakkingen en drukwerk en voorziet de ompakcentrale van de juiste gegevens (per briefing);

-         Je regelt het transport van en naar ons warehouse en de ompakcentrales;

-         Je bent verantwoordelijk voor het bewaken, verbeteren en verwerken van het ompakproces en je houdt je bezig met het continue ‘werven’ van nieuwe ompakkers om het stijgend volume te kunnen verwerken.

Het profiel?

Binnen deze functie (28-36 uur per week) is het belangrijk dat je goed het overzicht kunt bewaren en prioriteiten kan stellen. We zorgen ervoor dat we leverafspraken met klanten nakomen en dit betekent dat je veel met deadlines te maken krijgt. Het is dus belangrijk dat je overzicht weet te houden, gestructureerd en planmatig werkt. Jij bent de verbindende factor en zorgt ervoor, dat onze producten volgens de wens van de klant op tijd klaar staan voor transport.

 

Het aanbod?

Een leuke functie binnen een succesvol en snelgroeiend bedrijf. Als binnendienstmedewerker krijg je een marktconform salaris en bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld: een gezamenlijke lunch, studiedagen en een thuiswerkregeling). Verder vinden wij werkplezier met een gezonde dosis humor binnen het bedrijf belangrijk, er wordt met regelmaat een activiteit door de personeelsvereniging georganiseerd en is er elke derde donderdag van de maand een bedrijfsborrel.

Geïnteresseerd? Stuur dan je cv met motivatiebrief. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Debbie van Esdonk, HR Officer, tel:073-5998566, aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Graag werven en selecteren we onze Medewerker Binnendienst zelf, daarom reageren we niet op aanbiedingen van intermediairs

Our news

Ons nieuws